Unilever investeert in duurzame productie palmolie

Unilever wil het controversiële gebruik van palmolie bij de wortel aanpakken. De Brits-Nederlandse multinational overweegt daarom in Indonesië zelf palmolie te produceren.


Unilever is in vergevorderde besprekingen met de Indonesische regering over de bouw van een verwerkingsfabriek voor palmolie in Sumatrra, waarvan de kosten zo'n 100 miljoen euro bedragen, zo bevestigde het concern dinsdag. Hiermee wil Unilever het controversiële gebruik van palmolie aanpakken, dat een steeds belangrijkere grondstof wordt voor tal van producten, variërend van Dove-zeep tot Magnum-ijsjes. Jaarlijks verwerkt Unilever zo''n 1,4 mijoen ton palmolie in zijn producten, waarmee het de grootste afnemer ter wereld is.

Palmolie en duurzaamheid


In landen als Indonesië wordt palmolie echter deels geleverd via plantages die illegaal stukken woud kappen. Er is wel een certificatiesysteem voor 'duurzame' palmolie, maar dat vertoont nogal wat gebreken. Unilever stelt zelf dat ongeveer tweederde van de palmolie die het afgelopen jaar gebruikte uit duurzame bronnen komt. Maar het bedrijf kocht in 2011 slechts 27.000 ton direct van traceerbaar duurzame plantages.

Voor het overige dekte Unilever zich in met de aankoop van certificaten voor duurzame palmolie. Dat wil echter niet zeggen dat de palmolie die Unilever feitelijk inkocht ook duurzaam was. "In theorie, kan alle ingekochte palmolie geheel wel of geheel niet duurzaam zijn", stelde Marc Engel, hoofd inkoop bij Unilever, dinsdag tegenover zakenkrant The Wall Street Journal . Het nieuwe doel van Unilever wordt om binnen acht jaar alle palmolie die het bedrijf inkoopt direct van traceerbaar duurzaame producenten te betrekken."Ik ken geen anderen die een dergelijke ambitie neerleggen, vooral op de schaal waar wij dat doen", aldus directeur Engel in de WSJ.

08:52 - 25-04-2012 | AUTEUR: Mariette | REACTIES: (1)


Gerelateerde items

Zwitserleven wint MVO-award

Pensioenverzekeraar Zwitserleven heeft de…

Transparantie banken onder de maat

Uit een steekproef van de Consumentenbond…

Reacties

metro
06-07-2018

This article also must be well healthy and meticulously proof go through after completing the work of making a final draft of your respective education application. There are generally many websites that happen to be offering Taste Education Resumes along with education application templates. Education Tips

Plaats reactie