Unilever en Solidaridad verbeteren werkomstandigheden jonge boeren Afrika, Latijns-Amerika & Azië

Gisteren maakten Unilever en Solidaridad een nieuwe strategische samenwerking bekend gericht op de verbetering van de productie en het welzijn van 1 miljoen boeren en arbeiders in de toeleveringsketens van Unilever. De overeenkomst werd getekend tijdens een groot leveranciers congres van Unilever in Londen.


De samenwerking heeft als doel de versterking van de positie van vrouwen, verbetering van de landbouw en werkomstandigheden, ondersteuning van jonge boeren en duurzaam landgebruik. Het richt zich op duurzame inkoop van thee, cacao, suikerriet, palmolie, groente, fruit, soja en zuivel in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

De samenwerking bouwt voort op de langjarige samenwerking van de twee organisaties in de ontwikkeling van duurzame ketens. Momenteel bereiken we daarmee 150.000 boeren en arbeiders in India, Mexico en Colombia.

Onderdeel van de samenwerking is de gedeelde verantwoordelijkheid om een mix van publieke en private fondsen, krediet en investeringen aan te trekken om de producentenondersteuning te financieren. Ook worden de kosten gedeeld van het driekoppige management van het programma.

Nico Roozen, algemeen directeur Solidaridad zegt: “We zijn blij met deze samenwerking in ketenverduurzaming. Samen met Unilever gaan we leveranciers betrekken en ze ondersteunen om actuele en toekomstige problemen op te lossen. Leveranciers hebben toegang nodig tot grondstoffen en een afzetmarkt. We moeten de markt veranderen en voorwaarden scheppen die zorgen dat duurzame productie niet langer een niche is, maar de norm wordt. Unilever en Solidaridad willen hun inzet aanvullen door samenwerking met anderen om grootschalige meetbare impact te hebben.

Lees het volledige Engelse persbericht hier

12:53 - 03-09-2014 | AUTEUR: Mariette | REACTIES: (12)


Gerelateerde items

Zwitserleven wint MVO-award

Pensioenverzekeraar Zwitserleven heeft de…

Transparantie banken onder de maat

Uit een steekproef van de Consumentenbond…

Reacties

jimmi
20-04-2016

You have set up a great website regarding farming,you have mentioned useful information in detail which i like reading.I must say you have researched a lot before writing the article.
durable quality custom printing labels from au company

Plaats reactie