Shell participeert in zonne-energie project Midden-Oosten

In het Midden-Oosten zullen nieuwe installaties worden gebouwd om door middel van spiegels en zonnestralen ruwe olie uit de grond te onttrekken. Het Amerikaanse bedrijf GlassPoint Solar zal de bouwwerkzaamheden van dit miljoenenproject op zich nemen dat mede door Shell zal worden gefinancierd. Andere financiers zijn RockPort Capital, Nth Power en Chrysalix Energy Venture Capital.


In totaal zal naar schatting zo'n 26 miljoen dollar worden geinvesteerd om de installaties in Oman, Koeweit en Bahrein te bouwen. Aanleiding voor de bouw is het toenemende gastekort in het Midden-Oosten. Dit gas wordt gebruikt om stoom te produceren, zodat ruwe olie makkelijker en eenvoudiger gewonnen kan worden. Kortgezegd zullen zogenaamde spiegels op een vat water worden gericht om stoom te produceren.

Bron:Bloomberg
Foto: GlassPoint Solar

13:29 - 12-12-2012 | AUTEUR: Mariette | REACTIES: (9)


Gerelateerde items

Zwitserleven wint MVO-award

Pensioenverzekeraar Zwitserleven heeft de…

Transparantie banken onder de maat

Uit een steekproef van de Consumentenbond…

Reacties

Michael
12-12-2012

Serieus. Duurzame eneriebronnen gebruiken om fossiele brandstoffen te winnen? En dit is goed want…?? Als Shell z’n tijd en geld nou eens zou gaan steken in het opwekken van duurzame, betaalbare energie voor iedereen en zich wat minder bezig zou houden met het optimaliseren van rendement voor z’n beleggers, heel misschien worden ze dan ooit een beetje geloofwaardig als investeerder in duurzame energie.

Michael
12-12-2012

Hmm kan m’n comment helaas niet meer editen, maar ik bedoelde uiteraard “energiebronnen”

Plaats reactie