Ontbindingsvergoeding topman Randstad in strijd met beloningsbeleid

Randstad heeft maar liefst 2,6 miljoen euro betaald aan de ontbindingsvergoeding van topman Ben Noteboom en dat is volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB)in strijd met het eerder vastgestelde beloningsbeleid.


In maart 2013 werd het beloningsbeleid voorgelegd en goedgekeurd door de aandeelhouders. Volgens de VEB heeft Randstad dan ook zeker wat uit te leggen. Want ingevolge het beloningsbeleid zou de vertrekvergoeding maximaal één basissalaris bedragen bovenop een opzegtermijn. Het bedrag komt echter overeen met bijna 2,7 keer het basissalaris van Nooteboom over 2013. Dat was 970.000 euro.

De VEB haalt een woordvoerder van Randstad aan, die er op wees dat Noteboom een opzegtermijn van één jaar in zijn arbeidscontract had staan. Die opzegtermijn was volgens de beleggersvereniging tot nu toe echter onbekend, en uitzonderlijk lang. 'Gebruikelijk voor bestuurders van beursfondsen is 6 maanden. Maar ook rekening houdend met die opzegtermijn is de 2,6 miljoen euro nog niet geheel verklaard.'

Alles bijelkaar opgeteld ontvangt Noteboom aan salaris en extra's over boekjaar 2013 ruim 5,4 miljoen euro, dat is meer dan het dubbele van zijn beloning in 2012. Saillant detail is dat Noteboom niet vrijwillig Randstad verlaat waar hij 12 jaar heeft gewerkt. De Raad van Commissarissen heeft hem ontslagen, zo bevestigd Randstad na vragen van RTLZ.
13:53 - 21-02-2014 | AUTEUR: Mariette | REACTIES: (5)


Gerelateerde items

Zwitserleven wint MVO-award

Pensioenverzekeraar Zwitserleven heeft de…

Transparantie banken onder de maat

Uit een steekproef van de Consumentenbond…

Reacties

Fiona
16-09-2017

To know more Samsung Galaxy S9 features visit the site

We are a London based
30-11-2017

We are a London based company. Our services include, surveillance, car tracking, background reports and investigations. private detective

Plaats reactie