Officiële reactie ING op rapport Oxfam Novib en IKV Pax Christi

IKV Pax Christi en Oxfam Novib hebben op 17 juli een onderzoek gepubliceerd waarin de betrokkenheid van financiële instellingen wordt beschreven bij twee bedrijven - Finmeccanica en NetApp - die in 2011 telecom en computerapparatuur hebben geleverd aan het Syrische regime. ING wordt in het rapport genoemd als een van de Nederlandse financiële instellingen die in deze bedrijven beleggen.


ING hanteert sinds 2003 stringent beleid dat controversiële defensiebedrijven uitsluit van beleggingen. Ons aandeel in de defensiesector is zeer gering, maar wij realiseren ons dat er veel gevoeligheden rondom deze sector zijn. Dit nemen wij uiteraard zeer serieus. We staan open voor de suggesties van IKV Pax Christi en Oxfam Novib, en we zullen onderzoeken of we ons beleid verder moeten en kunnen uitbreiden naar producenten van technologie voor het monitoren van (internet)communicatie.

ING zal contact zoeken met de betrokken bedrijven om hun verhaal te horen en het gesprek aan te gaan. Beide bedrijven hebben inmiddels een algemene verklaring op hun website gepubliceerd. ING financiert geen defensieactiviteiten in- of naar Syrië, Bahrein, Jemen, Libië of Saoedi Arabië. We financieren geen wapenexport naar landen waar mensenrechten worden geschonden, of waar de wapens tegen de eigen bevolking gebruikt zullen worden. Het verbod dat de Europese Unie en de Verenigde Staten in 2012 hebben ingesteld met betrekking tot het leveren van communicatie systemen aan Syrië en Iran wordt door ING gevolgd.

Bron ING.nl


Klik hier voor het rapport naar investeringen in Syrie

07:17 - 19-07-2012 | AUTEUR: Mariette | REACTIES: (5)


Gerelateerde items

Zwitserleven wint MVO-award

Pensioenverzekeraar Zwitserleven heeft de…

Transparantie banken onder de maat

Uit een steekproef van de Consumentenbond…

Reacties

Plaats reactie