Nederlandse multinationals in top SAM Sustainability Awards

Negen Nederlandse bedrijven hebben een onderscheiding gekregen voor hun streven naar duurzaamheid. Het Zwitserse SAM (Sustainable Asset Management), dochter van vermogensbeheerder Robeco, analyseert elk jaar duizenden bedrijven, geeft een 'ranking' en kent prijzen toe aan de top presteerders op het gebied van duurzaamheid.Sinds 1999 beoordeelt en documenteert SAM elk jaar de duurzaamheidsprestaties van meer dan 2.000 bedrijven. Hierdoor heeft SAM één van de grootste wereldwijde databases opgebouwd op het gebied van duurzaam ondernemen. 's Werelds 2.500 grootste bedrijven (gebaseerd op de Dow Jones Global Total Stock Market Index) worden elk jaar uitgenodigd om deel te nemen aan SAM's Corporate Sustainability Assessment. Alleen de top 15% van elk van de 58 SAM sectoren komen in aanmerking voor opname in het Sustainability Yearbook. De Nederlandse winnaars zijn:

Winnaars bedrijfsleven duurzaam beleggen

Vier van de negen Nederlandse bedrijven die in de prijzen zijn gevallen verdienen een extra vermelding. Zij hebben de hoogste waardering gekregen als leider van hun sector. De Nederlandse Sector Leaders: Koninklijke DSM in de sector 'Chemicals', Koninklijke Philips Electronics in de sector 'Leisure Goods', PostNL in de sector 'Industrial Transportation' en Unilever in de sector 'Food Producers'.


Bron: Robeco.nl20:13 - 11-06-2012 | AUTEUR: Mariette | REACTIES: (1)


Gerelateerde items

Zwitserleven wint MVO-award

Pensioenverzekeraar Zwitserleven heeft de…

Transparantie banken onder de maat

Uit een steekproef van de Consumentenbond…

Reacties

loemrntdherid1
24-02-2017

We nike clearance predict just cheap nike running shoes about reebok running shoes youngsters adidas superstar are pretty moreover consist nike outlet of nike air max acceptable; Notwithstanding, We red bottom shoes for women just

Plaats reactie