Forse groei nettowinst voor Triodos Bank

Ondanks de huidige economische omstandigheden kon Triodos Bank over het eerste halfjaar van 2013 positieve cijfers laten zien.


Toename nettowinst en aantal klanten


Zo is de nettowinst gestegen met 35% tot een bedrag van 13,4 miljoen Euro ten opzichte van een jaar eerder. Ook vonden maar liefst 40.000 nieuwe klanten hun weg naar Triodos. In totaal heeft de bank op dit moment 477.000 klanten geregistreerd.

Directievoorzitter Peter Blom liet ons het volgende weten: "Ondanks moeilijke economische tijden blijft de bank groeien. De economische situatie in Europa leidt echter tot minder vraag naar financieringen en vertraagde ook de opname van een aantal kredieten. Ook duurzame ondernemingen zijn in het huidige economische klimaat voorzichtig bij het aangaan van financiƫle verplichtingen. De effecten daarvan zijn merkbaar, net als die van overheidsbezuinigingen en van onduidelijkheid rond de regelgeving op het gebied van duurzame energie projecten. Consumenten blijven kiezen voor positieve verandering, duurzaamheid en bewuster omgaan met hun geld. Die ontwikkeling zien we terug in de groei van het aantal klanten met 40.000 in de eerste zes maanden van dit jaar."

Verwachtingen tweede helft 2013


Belangrijk punt van aandacht in de tweede helft van 2013 is de groei van de kredietportefeuille, waaronder duurzame hypotheken aan particulieren, waarbij Triodos Bank nauwlettend toeziet op het behoud van de kwaliteit van de portefeuille en verdere diversificatie nastreeft. De bank verwacht in 2013 EUR 60 tot 80 miljoen aan nieuw kapitaal aan te trekken. Onvoorziene omstandigheden daargelaten verwacht de bank een verdere stabiele groei in volume en resultaten.

11:15 - 29-08-2013 | AUTEUR: Mariette | REACTIES: (0)


Gerelateerde items

Zwitserleven wint MVO-award

Pensioenverzekeraar Zwitserleven heeft de…

Transparantie banken onder de maat

Uit een steekproef van de Consumentenbond…

Reacties

Plaats reactie