DSM en Philips winnen Verantwoord Ketenbeheer Award 2012

Vanmiddag heeft het de jaarlijkse uitreiking van de Verantwoord Ketenbeheer Award 2012 plaatsgevonden waarbij DSM en Philips als gelukkige winnaars zijn aangewezen. Het is voor Philips de 5e keer dat het de Award in ontvangst mocht nemen.


In samenwerking met KPMG Sustainability heeft de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) deze prestigieuze prijs uitgereikt. Tijdens het plenaire deel van de bijeenkomst deelden enkele key note sprekers hun ervaringen met verantwoord keten-beheer. Naast de prijsuitreiking werd er ingegaan op de uitdagingen en best practices om verantwoord ketenbeheer binnen bedrijven naar een hoger niveau te tillen en om samenwerking in de keten te bevorderen.VBDO onderzocht in totaal 40 beursgenoteerde bedrijven. Genomineerd waren dit jaar Air France-KLM, Arcelor Mittal, DSM, Philips en Unilever met wie Philips in 2008 de eerste plaats moest delen.

Ook dit jaar wist Philips de mededingers achter zich te laten en voor de zesde achtereenvolgende jaar zijn score te verbeteren en de eerste plaats in de benchmark te behouden. Het van oorsprong Eindhovense elektronicabedrijf opereert grootschalig en internationaal. Toch heeft ze afgelopen jaren grote verbeteringen gerealiseerd waar het gaat om het sturen op duurzaamheid bij toeleveranciers in de productieketen. Ten opzichte van het afgelopen jaar wist het concern zichzelf nog verder te verbeteren op de onderdelen analyse in de keten en het toezicht op leveranciers. Philips scoorde in de beoordeling door de VBDO maar liefst 50 van het maximum aantal van 52 punten. Dat is 96 procent van het totale puntenaantal.

Philips eindigde dit jaar ex aequo met DSM. Het chemieconcern behaalde 48 punten en steeg in de benchmark van 83 naar 92 procent. De jury kende de prijs niet alleen toe op basis van de door DSM gerealiseerde verbeteringen zoals versterkte aandacht voor toeleveranciers verderop in de keten (toeleveranciers van toeleveranciers), het non-compliance beleid en de competentie van auditors. Ook de maatschappelijke uitstraling op het gebied van duurzaam ondernemen heeft een rol gespeeld bij de afwegingen van de jury.

Klik hier voor het juryrapport.
Meer weten over de VBDO? Klik dan hier.

19:57 - 27-11-2012 | AUTEUR: Mariette | REACTIES: (2)


Gerelateerde items

Zwitserleven wint MVO-award

Pensioenverzekeraar Zwitserleven heeft de…

Transparantie banken onder de maat

Uit een steekproef van de Consumentenbond…